Хотинські рятувальники отримали новий пожежно-рятувальний автомобіль

Хотинські рятувальники отримали новий пожежно-рятувальний автомобіль 3 травня у місті Хотин за участі народного депутата Максима Бурбака, голови Хотинської районної державної адміністрації Петра Допіряка та керівництва Управління ДСНС України у Чернівецькій області відбулося урочисте вручення сучасного пожежно-рятувального автомобіля місцевим рятувальникам. Таким чином, хотинські надзвичайники відтепер здійснюватимуть бойові виїзди на новому МАЗі, який був придбаний за кошти державного бюджету за сприяння Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.
Як зазначив начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергій Михайлюк, покращення матеріально-технічної бази пожежно-рятувальних підрозділів є одним із найважливіших завдань Управління на 2017 рік, адже це дозволить рятувальникам ефективніше виконувати завдання за призначенням. Новий автомобіль на базі шасі МАЗ вміщує у себе набагато більше об’єму води та піноутворювача. Окрім цього, автомобіль оснащений потужною системою освітлення, що дозволить працювати рятувальникам у кращих умовах в нічний час.
Під час заходу Максим Бурбак урочисто вручив ключі від нової техніки керівництву державної пожежно-рятувальної частини № 7. «Мені приємно, що ми маємо змогу сьогодні покращувати матеріально-технічне забезпечення пожежно-рятувальних частин, і не будемо на цьому зупинятися. У Чернівецькій області є й інші підрозділи, які потребують нової техніки. Ми докладемо всіх зусиль, щоб посприяти цьому найближчим часом», – зазначив Максим Юрійович.
Водночас ключі від одного із автомобілів, яким раніше послуговувались рятувальники з міста Хотина, Максим Бурбак передав Віктору Дроню – голові сільської ради села Перебиківці Хотинського району, де зараз триває процес створення місцевої пожежної команди. Зважаючи на те, що Перебиківці – одне із найвіддаленіших сіл району, а відстань до райцентру складає більше 50 км, місцеві вогнеборці зможуть використовувати його для виїздів на ліквідації пожеж, що, у свою чергу, сприятиме оперативному реагуванню на надзвичайні ситуації, що сталися в краї, та допоможе зменшувати збитки від пожеж, що виникатимуть у віддаленій місцевості.
Також під час заходу представники Хотинської районної ради та районної державної адміністрації вручили хотинським надзвичайникам спеціальне спорядження на суму 100 тисяч гривень, яке вони зможуть використовувати під час проведення рятувальних робіт.

peredplata