Буковинські продавці алкоголю та тютюну під постійним наглядом контролерів

У рамках виконання Заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, фахівцями Міндоходів Буковини у серпні нинішнього року перевірено 10 продавців алкоголю та тютюну.

За наслідками цих перевірок задокументовано 13 порушень. Серед них 1 факт роздрібної торгівлі «оковитою» та цигарками без ліцензій, 1 факт роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін; 1 факт продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли ще 18 років.

До цих недобросовісних продавців застосовано фінансових і штрафних санкцій майже на 65 тис. грн. та складено 103 адміністративні протоколи на загальну суму більше ніж 1,5 млн. грн. Також, двох продавців позбавлено ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та алкогольними напоями. Сума застосованих до них фінансових санкцій становить 6,8 тис. грн.

Отже, забезпечення жорсткого державного контролю за обігом підакцизної продукції – залишається принциповою позицією органів доходів і зборів області. І вона вимагає від контролерів постійного нагляду та застосування нових методів протидії злочинам у сфері обігу підакцизних товарів.

Прес-служба Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області

peredplata