Антикорупційний комітет закликає люструвати посадовців, які співпрацювали з ПР

Антикорупційний комітет закликає люструвати  посадовців, які співпрацювали з ПР11 вересня в приміщенні мармурової зали Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича відбувся черговий ІІІ Антикорупційний Форум Буковини. В його роботі взяли участь члени ГО «Антикорупційна Комісія Народної Ради Чернівецької області», представники інших громадських організацій, науки, адвокатури, прокуратури та обласної державної адміністрації. У зібранні взяв участь Олександр Фищук.

Форум розпочав свою роботу із хвилини мовчання, якою учасники віддали шану героям, які полягли захищаючи Україну. Також були винесені усні подяки найбільш активним членам громадської організації, яка організувала Форум.
Найбільшу активність присутні проявили під час виступу представника прокуратури, обласної державної адміністрації та народного депутата. Їх обурили номінальні покарання корупціонерам та бездіяльність народних депутатів і місцевої влади у питаннях протидії корупції та кадровій політиці.
Присутні у залі активісти «засипали» виступаючих запитаннями, але формат форуму не дозволив вислухати всі питання та отримати на них відповіді. Організатори розмірковують над новим форматом, який дозволить всім бажаючим задати свої питання та отримати на них відповіді від присутніх представників державних, силових, правоохоронних та інших органів і організацій. Хоча й тут будуть труднощі, адже у роботі форуму не взяли участі представники обласних органів СБУ, МВС, митниці та податкової адміністрації. Маємо надію, що в них все в порядку й рівень корупції у зоні їхньої відповідальності опустився «нижче плінтуса».
На цей раз практично не було деструктивних виступів та вияснення міжособистісних відносин, окрім виступу народного депутата який критикував невірні, на його думку, кадрові призначення у податковій службі. Форум пройшов у активному та діловому спілкуванні, піднімались актуальні, для нашої громади питання, щодо наведення порядку у повсякденному житті та створення умов де корупційні прояви не мали б місця. Якщо раніше більше питань було «хтось має зробити» то зараз «я можу зробити». Люди побачили плоди спільної роботи та повірили у свої сили.
Учасники Форуму прийняли звернення до громади краю провести люстрацію всіх посадових осіб, які у своїх вузько корисливих інтересах впродовж 2010-2014 років тісно співпрацювали з раніше правлячою партією та користувалися благами такої співпраці.

Прес-центр ГО «Антикорупційна Комісія Народної Ради Чернівецької області.

peredplata