Визначено новий порядок держконтролю за додержанням законодавства про працю

Кабмін постановою від 26.04.2017 N 295 затвердив:
1) Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, який визначає процедуру здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю юрособами (включаючи їх структурні та відокремлені підрозділи, які не є юрособами) та фізособами, які використовують найману працю.
Державний контроль за додержанням законодавства про працю здійснюється у формі проведення інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань інспекторами праці:
Держпраці та її територіальних органів;
виконавчих органів міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об\’єднаних територіальних громад (з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин).
Тривалість інспекційного відвідування, невиїзного інспектування не може перевищувати 10 робочих днів, для суб\’єктів мікропідприємництва та малого підприємництва – двох робочих днів;
2) Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю, який визначає основні завдання та процедуру здійснення Держпраці та її територіальними органами державного нагляду за додержанням законодавства про працю.
Про це повідомляє Галина ПШЕНИЧКО головний спеціаліст відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області.
Основною метою державного нагляду є виявлення порушень та недоліків під час здійснення виконавчими органами міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських рад об\’єднаних територіальних громад та центральними органами виконавчої влади повноважень, визначених відповідно ч. 3. ст. 34 Закону \”Про місцеве самоврядування в Україні\” та ч. 2 ст. 259 Кодексу законів про працю.
Крім цього, внесено зміни до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення іПоложення про державну службу України з питань праці.

peredplata