Чоловік спочатку продав авто, а потім заявив, що його викрали

26 лютого до Шевченківського райвідділу міліції м. Чернівці звернувся 29-річний житель Сторожинецького району із заявою про те, що невідомий незаконно заволодів його автомобілем «ВАЗ-21063», який він на декілька годин залишив на вулиці Сторожинецькій в обласному центрі.
Співробітники карного розшуку райвідділу одразу ж почали пошуки автомобілю та особи причетної до його викрадення. І вже наступної доби, в ході оперативно-розшукових заходів автомобіль був знайдений, на одному із господарств у Чернівцях. Господар пояснив правоохоронцям, що придбав це авто вчора у жителя Сторожинецького району. Тож тепер, у працівників міліції з’явились питання до заявника.
Як встановили оперативники, заявник дійсно продав автомобіль, а гроші витратив. Повертатись додому без авто і без грошей він не міг, адже це потрібно було якось пояснити близьким, тож змушений був вигадати історію про викрадення автомобілю.
Наразі прокуратурою вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 383 Кримінального кодексу України – Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

peredplata