Запитайте про податки – ЗІР

Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що для отримання фахової консультації з питань оподаткування можна скористатися електронним сервісом «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (далі – ЗІР).

Робота сервісу «ЗІР» направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією, шляхом широкого використання інформаційних технологій.

Інформаційне наповнення ЗІР здійснюється на підставі функціональних повноважень ДФС, з урахуванням результатів всебічного аналізу інформації про потреби клієнтів, які звертаються до Контакт-центру та з метою мінімізації витрат часу представників бізнесу на спілкування з державою.
У розділах ЗІР: «Запитання – відповіді з Бази знань», «Нормативні та інформаційні документи» та «Письмові консультації» інформація систематизована з таких тем:

– оподаткування;
– митна справа;
– єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
– електронний цифровий підпис.

Сьогодні платникам податків надано можливість оцінити якість уніфікованих відповідей, що містяться у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу».
Зазначена система оцінювання дає змогу користувачам ЗІР не тільки оцінити якість наданих відповідей, а й залишити свої коментарі (примітки/зауваження/пропозиції).

Нагадуємо, скористатися сервісом ЗІР можна на офіційному веб-порталі ДФС України (sfs.gov.ua).

peredplata