До уваги фізичних осіб – підприємців, які віднесені до першої групи платників єдиного податку!

Подбайте про пенсійне забезпечення сьогодні!

Для фізичних осіб-підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, який щомісяця у 2017 році складає 704 грн. (3200 грн. *22%).

Згідно із законодавчими змінами з 01.01.2017 фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку, визначених у підпункті 1 пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України, мають право сплачувати єдиний внесок у сумі не менше половини розміру мінімального страхового внеску, тобто 352 грн. (3200 грн.*0,5*22%) – повідомляє Фінансово-економічне управління Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Водночас, для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу як повний місяць, необхідно сплачувати за місяць єдиний внесок у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, тобто 704 грн.

У разі сплати єдиного внеску у сумі 352 грн. на місяць, страховий стаж буде зараховано пропорційно, а саме, 0,5 місяця, що в подальшому може вплинути на визначення права на пенсію за віком та її розмір.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області звертається до зазначеної вище категорії платників з проханням подбати про набуття страхового стажу та пенсійне забезпечення в майбутньому, сплачуючи єдиний соціальний внесок щомісячно у розмірі не меншому, ніж мінімальний (у 2017 році щомісячно по 704 грн.).

peredplata