В новій навчальній програмі Табачника буде більше іноземних мов

В новій навчальній програмі Табачника буде більше іноземних мовДобігає кінця обговорення проектів навчальних планів для школярів. Міносвіти планує присвятити більше уваги викладанню іноземних мов та інформатики дітям.

\”Найбільш революційні зміни нового стандарту – це іноземна мова з 1 класу, інформатика з 2 класу і з 5 класу необхідно знаходити години, щоб вивчати другу іноземну мову\”, – зізнався міністр освіти Дмитро Табачник.

Як це втілюватиметься в життя – наразі питання. Бо належної кількості фахівців на ринку праці бракує навіть у столиці, не говорячи вже про віддалені регіони. Хто викладатиме дітям у провінції, крім англійської, ще німецьку або іншу мову – невідомо.

Цією проблемою не так переймалися, як питанням про скорочення годин на мову рідну та історію країни. В одному з проектів змін пропонувалося, що новації Міносвіти реалізовуватимуться саме за рахунок цих предметів.

\”Той суспільний резонанс дав те що, залишиться та кількість уроків, яка була\”, – заспокоїла громадськість керівник відділу змісту середньої освіти Наталя Бескова.

На думку фахівців, необхідний час у шкільній програмі вивільнять завдяки скасуванню обов\’язковості вивчення етики та об\’єднанням музики й малювання в одну навчальну дисципліну.

Джерело та світлина

peredplata