У селі Годилів власник замість двоповерхового будинку збудував 6-поверховий

Апеляційний суд Чернівецької області погодився з доводами апеляційної скарги прокуратури Чернівецької області та скасував незаконну ухвалу Першотравневого районного суду м. Чернівці про затвердження мирової угоди між громадянами щодо передачі в рахунок погашення боргу багатоквартирного житлового будинку.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.
Так, зазначеною ухвалою, в порушення передбаченого законодавством порядку здійснення будівництва та набуття права власності на об’єкти нерухомого майна, суд визнав право власності за громадянином Б. на житловий будинок в с. Годилів Чернівецької області.

При цьому, розглядаючи справу, суд не перевірив факт відповідності будинку будівельним нормам, отримання дозвільних документів на будівництво об’єкту, надання під об’єкт земельної ділянки та прийняття його в експлуатацію.

На підтвердження належності відповідачу спірної будівлі долучено лише технічний паспорт, відповідно до якого будинок складається з 6 поверхів та має загальну площу 1070,1 кв.м., незважаючи на те, що у будівельному паспорті відповідача зазначено будівництво індивідуального житлового будинку загальною площею 296 кв.м., який складається з двох поверхів, що вже є порушенням містобудівного законодавства.

Прокуратура домоглась в суді апеляційної інстанції скасування мирової угоди та направлення справи для продовження розгляду у Першотравневий районний суд м. Чернівці.

peredplata