За земельні ділянки платники Буковини сплатили до територіальних скарбниць 191,8 млн. грн. плати за землю

Наголошують у Головному фіскальному відомстві області та зазначають, аналізуючи податкові надходження у січні – серпня 2017 року фахівці фіскальної служби відмітили, що буковинські власники земельних ділянок та землекористувачі сплатили на 24 мільйонів гривень більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Відтак, за вказаний період власники та орендарі земельних ділянок – юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів за використання землі 132 млн. грн., а від фізичних осіб надійшло 59,8 млн. грн.

Такий результат свідчать про ефективну співпрацю Головного управління ДФС у Чернівецькій області з платниками податків, які усвідомлюють свій обов’язок своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки – стверджують у регіональній службі.

Характерним у платі за землю є те, що вона надходить безпосередньо до місцевих бюджетів, а отже відіграє вагоме значення для зміцнення фінансової самодостатності територіальних утворень. Наразі, земельний податок посідає третє місце в наповненні бюджетів територіальних громад (виконання плану становить 17,5 відсотків).

Крім того, звертаємо увагу, буковинцям, які проігнорували розрахуватися вчасно за користування земельними ділянками, доведеться додатково сплатити штрафні санкції у розмірі 10% при затримці до 30 календарних днів та 20% – більше 30 календарних днів – акцентують у фіскальному відомстві.

peredplata