Сплата податків від бізнесу краю зросла майже півмільярда гривень

За словами в.о. начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталія Шпака вісім місяців цього року пройшли у напруженій роботі, пошуках додаткових резервів та більш досконалих методів адміністрування податків. І хоча не все вдалося як хотілося, на фоні падіння обсягів виробництва у ряді галузей, до Зведеного бюджету забезпечено понад 2 мільярди 281 мільйона гривень надходжень, що склало 102,8 % завдань, визначених фіскальній службі області. При цьому, порівняно з аналогічним періодом 2016 року, забезпечено зростання фактичного обсягу мобілізованих платежів на 26,8 відсотків, або 481,5 млн. грн.

До Державного бюджету за січень-серпень цього року надійшло 878,2 млн. грн. Це більше як торік 187,0 млн.грн., або 27,1 відсотків. За даними аналізу, серед ключових складових – це податок на додану вартість, якого сплачено 323,7 млн. грн., податок на доходи фізичних осіб – 297,1 млн.грн., податок на прибуток – майже 100,0 млн. грн. та військовий збір – понад 92,6 млн. грн.

Місцеві бюджети наразі отримали 1403,4 млн. грн., що на 294,5 млн. грн, (26,6 відсотків) більше фактичних надходжень січня – серпня 2016 року. Найбільша питома вага надходжень територіальних громад припадає на податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 844,1 млн. грн. У порівнянні з минулорічним періодом ця сума зросла на 280,3 млн. грн.

У фіскальному відомстві підкреслюють – динаміка надходжень у порівнянні з минулим роком позитивна і щодо інших податків до місцевих бюджетів. Надходження плати за землю – 191,9 млн. грн., (+24,0 млн. грн.). Єдиного податку – майже 207,0 млн. грн., (+70,8 млн. грн.).

«Фахівці фіскального відомства у регіоні докладають максимум зусиль, задля того, щоб кожен платник усвідомив – ухилення від сплати податків не лише економічно не вигідне, а й небезпечне. Тим, хто намагається ухилятися від сплати податків гарантуємо нашу прискіпливу увагу та щільний податковий аудит. Оскільки резерви для виконання цьогорічних планових завдань залишатимуться незмінними і спрямовані на руйнування «схем», запобігання бюджетним втратам та ухиленню від сплати податків» – наголошує Віталій Шпак.

peredplata