Із 2018 року оцінюватимуть роботу держслужбовців

На виконання ч. 11 ст. 44 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII (далі —Закон про держслужбу) постановою КМУ від 23.08.2017 р. № 640 затверджено Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.
Тому в грудні 2017 року потрібно визначити ключові показники результативності, ефективності та якості службової діяльності держслужбовця, а із жовтня по грудень 2018 року — провести оціночну співбесіду, визначення та затвердження результатів оцінювання.
Оцінювання проводиться на підставі ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності державного службовця, визначених з урахуванням його посадових обов’язків, а також дотримання ним загальних правил етичної поведінки та вимог законодавства у сфері запобігання корупції.
Згідно з документом, держслужбовця можуть перевіряти, якщо він перебував на займаній посаді у звітному році з визначеними йому завданнями не менш як шість місяців.
Перевірка проводиться щороку у жовтні-грудні за період з 1 січня поточного року або з дати визначення завдань до дати прийняття наказу (розпорядження) про проведення оцінювання. Варто зазначити, що визначення завдань і ключових показників для кожного державного службовця проводиться у грудні року, що передує звітному, або протягом п’яти робочих днів після призначення чи переведення на посаду.
Відповідно, роботу державних службовців за 2018 рік оцінюватимуть так: визначення завдань і ключових показників триватиме у грудні 2017 року, а оціночна співбесіда, визначення та затвердження результатів оцінювання — у жовтні-грудні 2018 року.
За результатами оцінювання виставляється негативна, позитивна або відмінна оцінка, яку повинні обґрунувати.
Зауважимо, у разі отримання державним службовцем категорії «А» (вищого корпусу державної служби) негативної оцінки не раніше ніж через три місяці проводиться повторне оцінювання.
За результатами оцінювання державний службовець категорії “Б” або “В” разом із службою управління персоналу складає індивідуальну програму підвищення рівня професійної компетентності.
Додамо, отриманий висновок може бути оскаржений, його може скасувати суб’єкт призначення або суд.

Про це повідомляє Людмила ПИЛИПІВ провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області.

peredplata