Перемоги буковинських лісівників на Всеукраїнських змаганнях

  Перемоги буковинських лісівників на Всеукраїнських змаганнях На Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «Кращий оператор гідроманіпулятора-2017» та на Всеукраїнських змаганнях вальників лісу, які щойно відбулися у Київські області на базі ДП «Тетерівське лісове господарство», представники лісового господарства Буковини посіли призові місця.
Про це повідомляє прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.
Чернівецьку область на змаганнях представляли працівники Берегометського держлісмисливгоспу – вальник лісу Чемернарського лісництва Костянтин Жолован та водій трелювального трактора Руслан Граб, від ДП «Сторожинецький лісгосп» водій лісовозу з 12-річним стажем Дмитро Бойчук, а також викладач Сторожинецького лісового коледжу, завідувач денним відділенням Віталій Слюсарчук.

Робота вальника лісу сповнена ризику і небезпек. Тому вона вимагає високої професійної майстерності та суворого дотримання правил виробничої безпеки. Всього у конкурсі вальників лісу взяли участь 34 учасника. Вони змагалися, зокрема, у звалюванні дерева, заміні пильного ланцюга бензопили, розкряжуванні комбінованим різом. Костянтин Жолован з Берегометського ДЛМГ показав 8-й результат. Почесне ІІ місце виборов Віталій Слюсарчук зі Сторожинецького лісового коледжу, обігнавши знаних і прославлених багаторазових чемпіонів.

Цікавими були змагання операторів гідроманіпуляторів, головна мета яких – ознайомлення з новинками техніки, обмін передовим досвідом, популяризація професії. Кожний учасник конкурсу складав зруб у вигляді колодцю з 9 рівнів циліндрованих колод у 6 метрів.

Наш Руслан Граб у конкурсі професійної майстерності операторів гідроманіпуляторів з усієї України виборов призове 3 місце. Призер Всеукраїнських змаганнях вальників лісу Віталій Слюсарчук працює у Сторожинецькому лісовому коледжі з 2007 року. Викладає студентам спеціальні дисципліни, вчить їх азам професії, у тому числі і лісорубній справі.
Про це повідомляє прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.
«Викладачі профільних навчальних закладів повинні не тільки мати ґрунтовні знання, але й бути майстрами лісівничої справи, знати на практиці усі роботи, якими будуть займатися їхні учні», – каже Віталій Васильович.

У всеукраїнських конкурсах Віталій Васильович бере постійну участь з 2009 року. Виборював призові місця. Але нинішнє, друге, – найвище.

«Шкода, що цього року у змаганнях брали участь від коледжів тільки викладачі зі Сторожинця і Малина (Житомирська область), – зауважує Віталій Слюсарчук. – Варто було б повернути відомче підпорядкування лісових коледжів Держлісагенції. Адже ми працюємо в одній галузевій системі, на одну мету».

Черговий 34-й Світовий чемпіонат лісорубів відбудеться у вересні 2018 році в Норвегії. Команда з України теж візьме у ньому участь.

peredplata