В бюджеті Чернівців – 664 млн. податків

Упродовж восьми місяців цього року чернівецькі платники податків сплатили до бюджету Чернівців 664,1 млн. грн. податків і зборів, що на 127,2 млн. грн. більше надходжень минулого року – інформує Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Один із найвагоміших джерел наповнення місцевої казни – це податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 384,7 млн. гривень. Порівняно із минулим роком приріст податку на доходи фізосіб склав 115,3 млн. грн.

Суттєвими джерелами наповнення місцевої скарбниці є плата за землю, що додала до бюджету 100,9 млн. грн. Це перевищує сплату минулого року на 8,2 млн. грн. Від суб\’єктів малого і середнього підприємництва надійшло 103,4 млн. грн. єдиного податку, а це на 30,2 млн. грн. більше, ніж торік.

Акцизний податок з реалізації суб\’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів приніс чернівецькій громаді 58,9 млн. грн.

Кожна з наведених цифр — не лише результат роботи чернівецької бізнес – спільноти, а й перспективи для збільшення надходжень та поліпшення умов життя мешканців нашого міста.

peredplata