Підприємництво Буковини за використання водних ресурсів спрямувало до казни 9,9 млн. грн.

Про це інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області. Відтак, дана сума рентної плати за спеціальне використання води надійшла до зведеного бюджету від суб’єктів господарювання області у січні – серпні 2017 року. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року дані показники збільшились на 3,2 млн. грн.

Доцільно відзначити, платники податків зацікавленні у своєчасній сплаті цього податкового платежу до бюджету, оскільки виконання планових показників складає 109,2 відсотки.

В цілому дана сума, яку сплатили регіональні водокористувачі рівномірно розподілилась між місцевим та державним бюджетом. Так, за вказаний період кожен з бюджетів отримав понад 4,9 мільйона гривень.

Довідково: Платниками збору є водокористувачі – суб\’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи-підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об\’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Слід знати, що «водна рента» не справляється за воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення, протипожежних заходів, а також благоустрою міст та інших населених пунктів.

peredplata