Мер Чернівців скликає позачергову сесію для вирішення проблем водоканалу

Мер Чернівців скликає позачергову сесію для  вирішення проблем водоканалуДля вирішення проблеми реструктуризації боргів водоканалу за спожиту електроенергію та надання цьому підприємству фінансової підтримки міський голова Олексій Каспрук скликав позачергову сесію Чернівецької міської ради 25 вересня о 10.00.

У порядок денний позачергової сесії внесено два питання:

Про надання дозволу комунальному підприємству «Чернівціводоканал» на укладання договору про реструктуризацію заборгованості за спожиту електричну енергію між КП «Чернівціводоканал» і ПАТ ЕК «Чернівціобленерго»

та надання гарантії Чернівецької міської ради щодо його виконання, а також про внесення змін та доповнень до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Чернівців та здійснення внесків до їх статутних капіталів на 2017 рік, затвердженої рішенням міської ради VІІ скликання від 02.02.2017р. №567, зі змінами.

Йдеться про надання дозволу комунальному підприємству «Чернівціводоканал» укласти договір з ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» на реструктуризацію заборгованості у сумі 67 619 603,50 грн. за спожиту електроенергію у попередні роки.

У договорі передбачається сплачувати зазначений борг упродовж 60 календарних місяців з дати підписання договору рівними частками, тобто по 1 126 993,39 грн. щомісяця. Це дозволить КП «Чернівціводоканал» списати 46 958 159,12 грн. неустойки(штрафу, пені), іншихштрафних, фінансовихсанкцій, а такожінфляційних нарахувань іпроцентів річних, щопідлягають стягненню напідставі рішення суду, назаборгованість за спожиту електроенергію,що утворилася в попередні роки станом на 1 липня ц.р.

Пропонується внести зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Чернівців та здійснення внесків до їх статутних капіталів на 2017 рік збільшивши внесок до статутного фонду КП «Чернівціводоканал» на 4,1 млн.грн, що дозволить підприємству розрахуватися за поточне споживання електроенергії та уникнути обмеження водопостачання міста.

На позачергову сесію Чернівецької міської ради VІІ скликання запрошено: заступників міського голови, членів виконавчого комітету, керівників окремих виконавчих органів міської ради, прокурора Чернівецької місцевої прокуратури, депутатів Верховної Ради України, обраних від м..Чернівці, депутатів Чернівецької обласної ради, обраних від м.Чернівці, представників засобів масової інформації.

peredplata