На Буковині податковий аудит виявив порушень більше як на 86,6 мільйонів гривень

Податкові аудитори фіскальної служби Буковини стверджують, що серед їхніх ключових завдань припинити практику ухилення платниками регіону від оподаткування. За їх словами саме застосування сучасної системи відбору для перевірок за критеріями ризикоорієнтованої системи дозволяє звести до мінімуму втручання в легальний бізнес і сконцентруватися лише на «тіньових» суб\’єктах господарювання – повідомляє Головне управління ДФС у Чернівецькій області.

У порівнянні з відповідним періодом того року кількість перевірок платників податків – юридичних осіб зменшилася Цього року за вісім місяців підрозділами податкового та митного аудиту було проведено всього 155 документальних перевірок, 47 планових та 108 позапланових перевірок. Тоді як, минулого року – 223, з яких 36 планових та 187 позапланових перевірок.

Сума цьогорічних донарахувань за актами перевірок складає понад 86,6 млн. грн., торік цей показник був лише 14,8 млн. грн. Під час перевірок зменшено від\’ємне значення об\’єкта оподаткування податком на прибуток у сумі майже 35,2 млн. грн., що на 14,6 млн. грн. більше відповідного показника минулого року (20,6 млн. грн.)

Також зменшено від\’ємне значення різниці між податковими зобов\’язаннями та податковим кредитом із ПДВ у сумі 2,1 млн. грн.

peredplata