У Чернівцях відбудеться науково-практична конференція за участі Ольги Богомолець

На базі кафедри загальної хірургії (зав. – проф. Польовий В.П.) Вищого навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» 28-29 вересня 2017 року в приміщенні Палацу Академічного (вул. Шиллера,9) відбудеться науково-практична конференція з міжнародною участю «І-й Буковинський хірургічний форум».

Конференція проводиться спільно з Інститутом Загальної та Невідкладної Хірургії Національної академії медичних наук України м. Харків. В роботі заходу приймуть участь понад 500 делегатів – професорів, доцентів, практичних лікарів-хірургів.

Відкриє конференцію з вітальним словом Голова комітету Верховної Ради України з охорони здоров’я Ольга Вадимівна Богомолець.
З доповіддю щодо перспектив розвитку хірургії в Україні виступить Головний хірург України, Директор Національного Інституту Хірургії та Трансплантології ім. О.О. Шалімова, д. мед. н., проф. Олександр Юрійович Усенко.

Питання сучасної доктрини при пораненнях серця висвітлить директор ІнститутуЗагальної та Невідкладної Хірургії д. мед. н., професор Валерій Володимирович Бойко.

На форумі планується обговорення широкого кола питань хірургічної допомоги населенню: актуальні питання невідкладної хірургії, попередження та лікування ускладнень абдомінальної та торакальної хірургії, впровадження сучасних мініінвазивних технологій, організації роботи служби гемотрасфузіології та ін.

З доповідями з наукових інститутів, вищих навчальних закладів та закладів практичної охорони здоров’я виступлять більше 40 професорів із Києва, Харкова, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Рівного, Одеси, Полтави, Чернівців, Хмельницького, Дніпропетровська, Ужгорода та ін.

За матеріалами роботи форуму будуть виданні збірник наукових праць та опубліковані наукові статті в журналі «Клінічна анатомія та оперативна хірургія».

peredplata