Буковинці заборгували за світло більше 50 мільйонів гривень

Житлово-комунальними підприємствами Чернівецької області за минулий рік спожито електроенергії на суму 59,8 млн. гривень, сплачено – 44,8 млн. гривень, тобто 75% від спожитого. За два місяці поточного року рівень розрахунків склався на рівні 81%. Заборгованість станом на сьогодні складає 51,6 млн. гривень. Найбільший боржник комунальне підприємство “Чернівціводоканал”, борг якого становить 45,8 млн. гривень за рівня розрахунків впродовж минулого року в межах 61%.

Підприємствами комунальної теплоенергетики за минулий рік спожито природного газу на суму 106,3 млн. гривень, сплачено – 96,9 млн. гривень, тобто 91% з урахуванням списання заборгованості з різниці в тарифах. Торік підприємствами житлово-комунального господарства надано послуг з водопостачання, водовідведення, теплопостачання та утримання будинків, споруд та прибудинкових територій на загальну суму 263,1 млн. гривень, надійшло на рахунки підприємств – 256,8 млн. гривень, що становить 98% від нарахованого. Зокрема, населення розрахувалося на 98%, державні бюджетні установи – 96%, місцеві бюджетні установи – 98%, повідомляє прес-служба ОДА.

В січні-лютому нинішнього року обсяг наданих послуг з водопостачання, водовідведення, теплопостачання та утримання будинків, споруд та прибудинкових територій становить 75,6 млн. гривень, надійшло на рахунки підприємств – 60 млн. гривень, або 79%. Заборгованість споживачів за житлово-комунальні послуги становить 64,3 млн. гривень, у тому числі за послуги водопостачання та водовідведення – 12,5 млн. гривень, теплопостачання – 40,9 тис. гривень. Споживачів закликають розрахуватися за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги.

peredplata