Скористатись правом на податкову знижку можна до кінця року

Статтею166 Податкового кодексу, визначено право кожного громадянина на отримання компенсації з бюджету раніше сплаченого податку з доходів фізичних осіб.
Оформити податкову знижку можна упродовж всього року – до 31 грудня. У громадян ще є час, аби звернутися до органів фіскальної служби за місцем реєстрації та подати декларацію. Адже витрати, понесені у звітному році, на наступний не переносяться. Перелік витрат для оформлення податкової знижки визначений законодавством. Зокрема, це:
відсотки, сплачені за користування іпотечним житловим кредитом, витрати на благодійність,
оплата навчання у вищих навчальних закладах платника податку та/або члена його сім\’ї першого ступеня споріднення,
страхові платежі і пенсійні внески, сплачені страховикові-резидентові, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя і недержавного пенсійного забезпечення,
також витрати за переобладнання власного транспортного засобу,
вартість державних послуг і державного мита, пов\’язаних з усиновленням дитини, оплату допоміжних репродуктивних технологій.
Для оформлення податкової знижки необхідно подати декларацію та додати копії платіжних і розрахункових документів: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, які ідентифікують продавця товарів, робіт чи послуг і їх покупця.
Податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту – фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті.
Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata