У Чернівцях відбудуться Дні Історичного Кіно

З 3 по 5 жовтня у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) триватиме фестиваль Дні Історичного Кіно на Буковині – Центральноєвропейський Кінофестиваль, який уже відбувся у містах Ватра-Дорней та Сучава, а наразі пройде і в Чернівцях.

Вхід на всі заходи безкоштовний.

У Чернівцях відбудуться Дні Історичного Кіно

Фестиваль має міжнародне значення і є одночасно другим історичним кінофестивалем у Європі та єдиним історичним кінофестивалем в Україні та Румунії.

Принципи та цінності, які є важливими для організаторів – толерантність, взаємоповага до кожного культурного, етнічного та національного товариства, незалежно від статі, кольору шкіри, віросповідання, мови чи політичної приналежності. Подібні заходи мають намір створити діалог між релігійними, мовними та етнічними громадами щодо культурного спадку Буковини.

План заходів:

3 жовтня 19:00
«Замріяні»
Австрійський фільм Рут Беккерман базується на майже 20-річному листуванні між поетесою Інґеборґ Бахман та поетом Паулем Целаном. Це не класичний біографічний фільм, а суміш експериментального і художнього фільму. Музикантка Аня Плашг та актор Лоуренс Рупп грають самі себе, коли читають листи у Віденському будинку радіо. Знову і знову з’являються імпровізовані записи перерв між читанням, під час яких Аня та Лоуренс обговорюють стосунки двох закоханих, а також власні взаємовідносини.

4 жовтня 19:00
«Сувенір із Ясс»
Цей фільм висвітлює уже поховані спогади про Ясський погром та ініціює обізнаність громадськості Румунії у цьому питанні.

5 жовтня 19:00
«Історія кохання»
Цей фільм – романтична драма, що розкриває історію любові та самотності, відзнята 2016 року режисером Раду Міхайлену, написана ним же спільно із сценаристом Марсія Романо. Фільм знятий за мотивами світового бестселлера – одноіменної повісті Ніколь Краусс, що побачила світ у 2005 році. У фільмі знімались: Дерек Якобі, Софі Нелісс, Джемма Артертон та Еліот Гоулд.

peredplata