Буковинські пенсійники готові до впровадження пенсійної реформи

3 жовтня Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».
Органи Пенсійного фонду України організаційно, технологічно та фінансово готові до впровадження пенсійної реформи. Перерахунки пенсій здійснюватимуться автоматично, тому немає необхідності краянам особисто звертатись до пенсійної служби із заявою щодо проведення перерахунку пенсійних виплат.
Про це повідомляє прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.
Як свідчать попередньо проведені розрахунки, на Буковині внаслідок перерахунку жовтневих пенсій виплати зростуть для 60 % буковинців.
Інформацію про результати жовтневих перерахунків пенсій громадяни можуть отримати через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, звернувшись до громадських приймалень органів Фонду, зателефонувавши до Контакт-центру, скориставшись веб-сайтом Пенсійного фонду.
Прийняття пенсійної реформи передбачає не лише підвищення пенсій, але й проведення цілого комплексу змін у системі пенсійного забезпечення, що забезпечить проведення постійного та безпосереднього процесу осучаснення пенсій.

peredplata