Для школярів Чернівецької області проведено майже профорієнтаційних 300 заходів

Впродовж кількох років поспіль фахівці служби зайнятості здійснюють системну профорієнтаційну роботу із школярами. Про це повідомляє в.о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко – інформує Відділ організаційної та інформаційної роботи.

«Враховуючи те, що завжди краще попередити проблему, ніж потім її вирішувати фахівці центрів зайнятості проводять профорієнтаційну роботу, в якій акценти зміщені від регулювання поточної ситуації на ринку праці до упередження безробіття. В першу чергу профілактика безробіття починається ще зі шкільної лави» – зазначає Любов Кожолянко.

За слова керівника обласної служби зайнятості, для учнівської молоді проводяться інтерактивні уроки, диспути, відеолекторії, професіографічні екскурсії, презентації професій, презентації навчальних закладів, анкетування, профдіагностичне тестування, майстер-класи за професіями, ярмарки професій, конкурси творчих робіт «Я обираю професію». Під час таких заходів здійснюється знайомство учнів з ринком праці, сучасними вимогами роботодавців, затребуваністю на ринку праці. Профконсультанти демонструють профорієнтаційні відеоролики, які допоможуть визначитися з майбутньою професією, визначити шляхи отримання освіти за обраною професією, перспективи професійного зростання.

З початку року для школярів Чернівецької області було проведено майже 300 заходів, в яких взяли участь 9 тис. учнів шкіл. Для них проведено 74 акцій «Випускник», 15 виїзних профорієнтаційних заходи, 177 профорієнтаційних уроків для учнівської молоді, 7 професіографічних екскурсій, 5 ярмарок професій, 17 презентації навчальних закладів та днів відкритих дверей – 308 осіб.

peredplata