Білоруська «Павлинка» у Чернівцях

Білоруська «Павлинка» у Чернівцях

Прем’єра вистави відбудеться 21 жовтня початок 0 18:30 у музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської і триватиме впродовж 2-х годин, «Павлинка» цього року буде представлена на фестивалі комедії «Золоті оплески Буковини» 22 жовтня.
Щорічний регіональний театральний фестиваль комедії. Цього року проходитиме з 22 по 31 жовтня. Участь візьмуть 10 театрів з різних куточків України. Чернівецький театр обрав виставу про історію дівчини, яка попри волю батька сама обрала собі долю. Це комедія білоруського класика Янки Купали, чудово перекладена українським письменником світового масштабу – Павлом Тичиною.
Нагадаю, що вперше твір Янки Купали «Павлинка» глядачі побачили більш як сто років тому. Вистава не залишила байдужими білоруського глядача і швидко розлетілась по світу. У Чернівцях комедія дебютуватиме вперше. Режисери обіцяють, що твір буде легкий і дотепний, де, окрім співів, жартів і танців, є кохання, інтрига, і своя правда як у батьків, так і у дітей. Переконані, що вразить народний гумор, національний колорит, мудрість і душевна теплота героїв.
Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський розповідає, що вирішили зберегти білоруський колорит, тому пісні актори співатимуть білоруською. Про сцени, та окремі репліки з вистави не говорить – тримає інтригу. Не зважаючи на свій баготорічний досвід, як режисера-постановника так і учасника журі на українських фестивалях хвилювання, чи вразить журі вистава на фестивалі «Золоті оплески Буковини» є, адже до нас завітає 10 колективів і кожен має, що показати.
А от власне сама Павлинка, роль якої виконує Марина Піта, каже, що героїня їй до душі. Найбільше імпонує актрисі її молодість, вольова натура, Павлинка – дівчина, котра заради кохання готова на все. Рішучість, молодість та наївність – у виставі це риси її характеру. Марина багато працює і за межами театру, каже, що це перша головна роль на великій сцені, раніше грала лише в аматорському театрі.
Актори сумлінно готуються до вистави, а працівники театру просять не відкладати на останні дні і купувати квитки заздалегідь, тому що вже більша частина їх розкуплена.

peredplata