Запущено пілотний проект реалізації держмайна через ProZorro.Продажі

Постановою Кабінету Міністрів України від 06.09.2017 № 717 «Про реалізацію пілотного проекту щодо організації електронних торгів (аукціонів) з використанням електронної торгової системи ProZorro.Продажі» Уряд запустив пілотний проект щодо організації електронних торгів (аукціонів) з продажу держмайна з використанням електронної торгової системи ProZorro.Продажі.

Через ProZorro реалізовувати об\’єкти держвласності зможуть:
– казенні підприємства;
– державні комерційні підприємства (їх об\’єднання);
– державні установи та організації;
– господарські організації, у статутному капіталі яких органи держвлади, органи місцевого самоврядування, державні компанії володіють часткою (акціями, паями) в розмірі 50% і більше або володіють більшістю голосів у вищому органі суб\’єкта господарювання чи правом призначати більше половини складу виконавчого органу або наглядової ради суб\’єкта господарювання.

Крім цього, органам держвлади, органам місцевого самоврядування, комунальним підприємствам та організаціям, що не відносяться до вище перелічених суб\’єктів, також рекомендовано використовувати систему ProZorro.Продажі.

Зазначимо, що участь у даному проекті для усіх учасників є добровільною.

Супроводження та координацію пілотного проекту здійснюватиме Мінекономрозвитку, яке має відзвітувати Кабміну про результати його реалізації до 1 серпня 2018 р.

Людмила ПИЛИПІВ
провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства,
правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів,
правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata