За використання природно-ресурсних джерел буковинського краю платники сплатили в казну понад 50,4 млн. грн.

Така сума рентних платежів надійшла до казни з початку 2017 року. Загалом, в царині сплати рентних платежів домінує збір за спеціальне використання лісових ресурсів. Лісогосподарські підприємства області та тимчасові лісокористувачі сплатили 22,8 млн. грн. На другому місці платники рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, які забезпечили надходження у сумі 17,5 млн. грн. Решта – 10,1 млн. грн. сплатили платники регіону за спеціальне використання води – інформують у фіскальному відомстві Буковини.

Відтак, основну частку податків за користування природними багатствами отримав державний бюджет. За вказаний період, згідно з розподілом коштів до державного бюджету спрямовано понад 30,3 млн. грн. рентних платежів. Прикметним є те, що місцеві громади регіону у своє розпорядження отримали 20 млн. грн. надходжень від користувачів природних ресурсів.

Загальновідомим є той факт, що надходження рентних платежів, які вчасно та в повному обсязі забезпечують платники податків, сприяють збереженню і відновленню навколишнього середовища.

peredplata