В Чернівецькій області четверо осіб претендують на одне вільне робоче місце

Впродовж 9 місяців 2017 року продовжувалася позитивна тенденція щодо зростання кількості вакансій на підприємствах області. Про це повідомляє в.о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко – повідомляє Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Чернівецького обласного центру зайнятості.

«З початку року підприємства, установи та організації області подали інформацію про наявність майже 11 тис. вакантних посад, що на 10,7% більше в порівнянні із аналогічним періодом 2016 року. Станом на 1 жовтня 2017 року кількість актуальних вакансій склала майже 1,5 тис одиниць, що 1,4 рази більше, ніж станом на 1 жовтня 2016 року» – інформує Любов Кожолянко.

За словами керівника обласного відомства, зростання кількості вакансій сприяло зниженню навантаження на одне вільне робоче місце і станом на 1 жовтня 2017 року 4 особи претендують на одну вакансію, в той час як на 1 жовтня 2016 року – 7 осіб на одне вільне робоче місце.

Найбільшим попитом у роботодавців Буковини користуються водії автотранспортних засобів (51 вакансія), швачки (49 вакансій), продавці продовольчих товарів (48 вакансій), кухарі (38 вакансій), спеціалісти державної служби (34 вакансії), бухгалтери (10 вакансій). Водночас є вакансії вихователів та їх помічників у дитячих садочках, медичних сестер, менеджерів, банківських працівників.

За сприянням обласної служби зайнятості у січні-вересні 2017 року забезпечено роботою 8262 особи.

peredplata