Олексій Каспрук та Ека Ткешелашвілі підписали Меморандум про співпрацю

Олексій Каспрук та Ека Ткешелашвілі підписали Меморандум про співпрацю

З метою зниження корупційної діяльності у м. Чернівцях міський голова Олексій Каспрук та очільниця Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні Ека Ткешелашвілі підписали Меморандум про співпрацю. За словами Еки Ткешелашвілі проект важливий для Европейського Союзу, адже ми прагнемо допомогти Україні розвивати ефективні механізми у боротьбі з корупцією. Тому важливо, щоб така ініціатива виконувалася не лише на центральному рівні, а необхідно залучитися підтримкою місцевого управління. Пані Ека переконана, що такий процес централізації в Україні змінює відносини держави і громадян. Тому задля ефективного результату важливо залучитись підтримкою і діяти узгоджено.

Олексій Каспрук та Ека Ткешелашвілі підписали Меморандум про співпрацю

Кореспондент поцікавився в Еки Ткешелашвілі:

– Чи буде у Чернівцях центр, який керуватиме антикорупційний процес?

– У нас буде фірма де працюватиме група консультантів буде допомагати у шести містах України в тому числі і в Чернівцях розвивати співпрацю. В місті буде діяти група з трьох чоловік , які будуть вибрані аби бути частиною всього процесу.


– Консультанти будуть передавати інформацію про корупційні дії безпосередньо вам? Чи в них інша мета?

– Ця група буде допомагати людям і не буде частиною нашого ресурсу аби передати нам дані. План заходів, який ми розробляємо аби зменшити рівець корупції буде контролюватись саме цими людьми. Вони допомагатимуть місцевому управлінню запобігати ланці таких злочинів.

peredplata