На Буковині планують створити Центр працевлаштування молоді

З питань молодіжної політики в Чернівецькій області в контексті соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича сьогодні під час селекторної прес-конференції з журналістами поспілкувалася заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ганна Глібка. Нагадаємо, що на розширеному засіданні Уряду Президент України Віктор Янукович виступив з чотирма соціальними ініціативами – стратегічними напрямками реформ, що будуть реалізовуватися у державі. Всі ініціативи спрямовані на покращення життя людей, в тому числі й молоді. Зокрема, за словами Ганни Глібки, на іпотечне кредитування для молодих людей цього року з державної скарбниці заплановано спрямувати мільярд гривень.

“У Законі України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності, що набув чинності у січні цього року, передбачена можливість пільгового іпотечного кредитування Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву, як виконавцем державної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла, за рахунок бюджетних коштів із застосуванням відсоткової ставки у розмірі 3% річних”, – зауважила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту. Для участі у програмі сім’я має перебувати на черзі в місцевих органах самоврядування, її члени мають бути не старшими 35 років, мати стабільні доходи та постійну роботу.

Для створення умов щодо працевлаштування молоді Мінсоцполітики вже готує законопроект, який заохотить підприємців брати на роботу молодих людей. До прикладу, коли підприємство працевлаштує молодого спеціаліста, страхові соціальні внески за нього не сплачуватиме весь рік, що сприятиме суттєвому скороченню рівня безробіття. “В Чернівецькій області для забезпечення молоді першим робочим місцем планують створити молодіжний центр праці, який би опікувався цими питаннями, – сказала Ганна Глібка. – З цією метою нині триває пошук організації, яка б на громадських засадах взялася за організацію роботи такого центру”.

Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації сприяє реалізації державної молодіжної політики в Чернівецькій області та надалі підтримуватиме активну, творчу, цілеспрямовану молодь, запевнила Ганна Глібка. Цьогоріч заплановано провести з 16 квітня до 6 травня благодійну акцію “Серце до серця”, яка має на меті збір коштів на допомогу дітям, хворим на цукровий діабет. До Великодніх свят буде організовано акцію для дітей-сиріт “Діти малюють писанку”, до Дня захисту дітей – благодійний концерт, улітку продовжить роботу Студентська республіка, будуть проведені фестивалі, зокрема, “Обнова-фест”, “Захарецький Гарчик”. Окремим питанням є активізація та розвиток студентського самоврядування та КВК на Буковині.

peredplata