Чернівецька облрада виділила 100 тис. грн на закупівлю наркотестів

Голова фракції «Батьківщина» Чернівецької облради Альона Гливко на черговій сесії внесла пропозицію виділити 100 тис. грн обласному наркодиспансеру для закупівлі наркотестів. Як повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина», з таким проханням до фракції звернулося керівництво патрульної поліції Чернівців.

«Значне зниження безпеки на автодорогах викликане багатьма факторами, серед яких не останній – це коли водії керують транспортними засобами у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, – каже Альона Гливко. – А для оперативного фіксування такого стану поліцейські, на жаль, змушені купувати наркотести в аптеках за власні кошти. Тому закупівлю тестів за кошти бюджету вважаю одним із важливих способів контролю за безпекою на дорогах».

Після дискусії депутати підтримали пропозицію «батьківщинівки» і внесли зміни до обласного бюджету на 2017 рік. Облрада виділила 100 тис. грн на закупівлю наркотестів для комунальної установи «Обласний наркодиспансер» для подальшого використання у роботі міської поліції. Кошти перерозподілені з «Програми впровадження державної політики органами влади у Чернівецькій області». Йдеться про премії і надбавки чиновникам обласної виконавчої влади, а також гроші на публічні та траурні заходи за участі влади (на квіти, вінки, лампадки тощо). Депутати вирішили, що збереження людських життів пріоритетніше за формальне запалювання лампадок.

peredplata