Використання відпусток за свій рахунок на період АТО буде можливим лише на окремих територіях

Кабмін ухвалив законопроект, яким чітко визначено, у яких населених пунктах працівники зможуть користуватися правом на відпустку без збереження зарплати на період проведення АТО.
З метою раціонального використання відпусток без збереження зарплати Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення зміни до статті 25 Закону України «Про відпустки» (щодо відпусток працівникам на період проведення антитерористичної операції)».
Розробленими змінами чітко визначено, у яких населених пунктах працівники зможуть користуватися правом на відпустку без збереження зарплати на період проведення АТО (а саме на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, і на лінії зіткнення).
Окрім того, передбачається право керівникам підприємств, установ та організацій відкликати працівників, якщо підстав, за якими таку відпустку було надано, уже немає.
Реалізація акта, на думку Мінсоцполітики, сприятиме раціональному використанню працівниками відпусток на період проведення АТО, уникненню зловживань з боку працівників і ефективній роботі розміщених на території Луганської та Донецької областей підприємств, установ та організацій, які можуть проводити діяльність в умовах відсутності бойових дій.

Інформує Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata