В Чернівцях Держенергоефективності розкривало секрети розумного управління енергоресурсами у соціальній сфері

«В Україні близько 70 тис. бюджетних установ потребують енергомодернізації. Потенціал енергозбереження таких будівель – від 40 до 70%. Це становить близько 700 млн м3 газу у рік. Тож, щоб заощадити і енергоресурси, і бюджетні кошти на їх оплату, потрібно починати з енергоменеджменту», – заявив директор Департаменту технічного регулювання енергоефективності Держенергоефективності Євген Магльованний на спеціалізованому семінарі 17 листопада у Чернівецькій ОДА. Про це інформує Управління комунікації та зв’язків з громадськістю.

Євген Магльованний окреслив основні кроки для запровадження енергоменеджменту у бюджетних установах. Зокрема, він акцентував особливу увагу на розробці концепції енергоменеджменту, впровадженні енергомоніторингу, навчанні енергоменеджерів та стимулюванні їх роботи.

У свою чергу, в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк нагадав, що в квітні 2017 року Чернівецька ОДА (http://bukoda.gov.ua) підписала з Держенергоефективності (http://saee.gov.ua) Меморандум про партнерство щодо запровадження систем енергетичного менеджменту.

«Ми підтверджуємо наші прагнення та бачення щодо неухильного його виконання та дотримання», – запевнив М. Павлюк.

На важливості підвищення енергоефективності у закладах соціальної сфери наголосив і Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова

Так, у бюджетних закладах м. Чернівці вже запроваджено енергомоніторинг. Представники Чернівецької міської ради (http://chernivtsy.eu) поділилися досвідом міста у розробці концепції та формуванні організаційної структури енергоменеджменту, а також розповіли про перші результати енергомоніторингу.

Рекомендації щодо запровадження системи енергоменеджменту також надали консультант проекту GIZ «Реформа в сфері енергоефективності України» Ірини Гудзь та експерт Дмитро Сакалюк.

Довідково:
Семінар організовано Держенергоефективності спільно з Чернівецькою ОДА (http://bukoda.gov.ua), Проектом GIZ «Реформа в сфері енергоефективності України» (http://www.eeib.org.ua) та Представництвом Фонду ім. Ф. Еберта в Україні (http://fes.kiev.ua/n/cms).

peredplata