Цьогоріч у жовтні чернівецькі платники сплатили рекордну суму єдиного соцвнеску

Упродовж десяти місяців цього року чернівецькі працедавці спрямували на соціальні потреби 971,9 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 325,7 млн. грн., або на третину більше, ніж торік. Про це інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

У жовтні чернівецькі платники сплатили рекордну суму єдиного соціального внеску – 106,3 млн. грн., що на 39,4 млн. грн., або на 37,1 відс. перевищує минулорічні надходження.

Нагадуємо,що з 1 січня 2017 року набрали чинності зміни щодо нарахування та сплати єдиного внеску фізичними особами – підприємцями.

Зокрема, фізичні особи – підприємці, які є пенсіонерами за віком та інвалідами на загальній системі оподаткування, звільняються від сплати ЄСВ за себе.

Решта фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування сплачують ЄСВ за себе вже не за власним бажанням, а обов’язково, незалежно від факту отримання доходу у тому місяці, за який сплачується такий ЄСВ. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску – 704 грн (3200 грн х 22%).

peredplata