\”Ні\” насильству! Дитячий кримінал у Чернівецій області

\"Ні\" насильству! Дитячий кримінал у Чернівецій області

З 25 листопада по 10 грудня проходитиме Всеукраїнська акція \”16 днів проти насильства\”. Дата 25 листопада проголошено Генеральною асамблеєю ООН Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок у 1999 році. Хоча активістки феміністично налаштованих жіночих рухів відзначали цю дату як день боротьби проти насильства, починаючи з 1981 року. І цей листопадовий день був вибраний, природно, не випадково. Цього дня в Домініканській Республіці була жорстока розправа над трьома сестрами. Факт прояву такої публічної жорстокості мав світовий резонанс. Відколи на захист сестрам повстала маса народу, прийнято вважати початком боротьби з насильством.

\"Ні\" насильству! Дитячий кримінал у Чернівецій області


Директор Департаменту соціального захисту населення в Чернівецькій області Юрій Півень розповідає:
\” Насильство у верстному суспільстві принизило все коріння , не лише в сучасному прояві, а й у негативом у вихованні.\” Юрій Йосипович запевняє, що боротися з насильством треба починаючи з сім`ї і зі школи, на думку директора соціального захисту населення: \” Негативні прояви поведінки беруть початок саме звідти.\”

Начальник сектору ювенальної провенції УПД ГУ Національної поліції в Чернівецькій області Микола Басараб – розповів про стан кримінальної ситуації в підлітковому середовищі. На його думку найбільше кримінальних злочинів та насильства стається в неблагополучних сім`ях та у сім`ях в яких відсутній контроль батьків. \”Сьогодні в Чернівецькій області спостерігається зниження кількості серійних злочинів серед дітей, але на жаль кількість дітей, що вчинили злочини не зменшилась\”, – каже Микола Миколайович. За статистикою 75% злочинів вчиняють діти у віці 16 років, 54% – учні навчальних закладів. Цього року від насильства на території області потерпіло 76 дітей. Причому злочини мали різний характер: вбивство дитини матір`ю, нанесення тілесних ушкоджень, крадіжки, дорожньо-транспортні пригоди, втягнення підлітків у злочинну діяльність, злочини статевого характеру.

\"Ні\" насильству! Дитячий кримінал у Чернівецій області

З метою попередження насильства у Чернівецькій області ефективно співпрацюють структурні підрозділи Чернівецької міської ради та правоохоронні органи.

peredplata