Чоловіка, який підозрюється у неправдивому повідомленні про замінування лікарні по вул.Фастівській, взято під варту

Чоловіка, який підозрюється у неправдивому повідомленні про замінування лікарні по вул.Фастівській, взято під варту

У середу, 22 листопада 2017 року, слідчим суддею розглянуто клопотання слідчого, погоджене з процесуальним керівником – прокурором Чернівецької місцевої прокуратури, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 35-річному мешканцю Глибоцького району, який підозрюється неправдивому повідомленні про замінування лікарні швидкої медичної допомоги по вул.Фастівській у м.Чернівці.

Нагадаємо, що 20 листопада 2017 року близько 13 години підозрюваний з таксофона, розташованого у приміщенні ОКУ «Лікарня швидкої медичної допомоги», здійснив телефонний дзвінок на спецлінію «102» і повідомив про замінування лікарні. На даний виклик для пошуку вибухівки прибули 10 спеціальних служб, інформація не підтвердилась.

Внаслідок неправдивого повідомлення про замінування з приміщення закладу було масово евакуйовано відвідувачів, хворих, а також персонал лікарні.

Також встановлено, що підозрюваний вже раніше притягувався до відповідальності за вчинення аналогічного злочину.
Зловмисник у той же день був затриманий правоохоронцями у порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 259 КК України – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно.

Розслідування триває.

peredplata