Червонодібровській Січі, що на Буковині, вже 9 років

Червонодібровській Січі, що на Буковині, вже 9 років25 березня о 10 годині відбудеться вдячний молебень з нагоди 9 річниці з дня заснування Червонодібровської Січі, що в селі Червона Діброва Глибоцького району. Молебень відбудеться в церкві на Січі.

Довідково (за Вікіпедією):

Червонодібровська Січ — духовний, оздоровчо-спортивний комплекс для дітей та юнацтва, де пропагується українська національна ідея, патріотичне виховання. За допомогою бойових мистецтв розвивається фізичний гарт (Рукопаш гопак, фрі-файт).

Ідея створення Червонодібровської січі виникла 2000 року, засновниками й організаторами будівництва стали Валерій Чоботарь та Валерій Одайський. 2002 року розпочалася забудова городища козацької архітектури, що включає в себе дерев\’яну Церкву Пресвятої Богородиці, музейний комплекс, канцелярію, кілька куренів, кузню, різбярську майстерню, майстерню лозоплетіння.

Розбудова Червонодіброської Січі

Церкву спорудили з трьома невеликими банями, взявши за архітектурну основу храм, що розташований неподалік Яремче. Власноручно зробили різьблений іконостас, а ікони у візантійському стилі спеціально для Січі намалювали ченці одного з монастирів у Хмельницькій області. 2007 року на Покрову встановили три хрести, два з яких збереглися з місцевої церкви, що була закрита румунами в 30-х роках ХХ століття. 2008 року храм був освячений, і відтоді в ньому проходять регулярні богослужіння.

У центрі городища розташований відкритий навіс для тренувань, під яким є килим для боротьби (татамі), боксерські груші, макевари, лапи, рукавички, бинти та інше обладнання.

На базі Червонодібровської Січі Чернівецькою обласною федерацією лицарських єдиноборств та федерацією фрі-файту організовано літній відпочинково-оздоровчий табір для дітей та юнацтва.

З 2004 року на Січ приїжджають діти з різних регіонів України — Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Сумської областей, Дніпропетровська та Києва. Вони проходять вишкіл з історії України, займаються українськими бойовими мистецтвами, опановують верхову їзду, формують національну свідомість та християнську мораль.

Січовий килим для тренувань

Організатори табору співпрацюють з благодійним фондом Катерини Ющенко «Україна-3000» та фондом «Приятелі дітей», які проводять в Карпатах щорічні міжнародні табори для дітей-сиріт.

До табору навідуються музиканти з гурту Гайдамаки, співачка Руслана, Сашко Положинський з гурту Тартак та інші відомі люди, які роблять свій внесок в розвиток Червонодібровської Січі.

peredplata