Представники Асамблеї Національностей в Україні провели семінар у Чернівцях

Представники Асамблеї Національностей в Україні провели семінар у Чернівцях

Асамблея національностей України успішно функціонує з 2013 року. ЇЇ створили з метою сприйняття розвитку та зміцнення дружби і солідарності між національностями, які проживають на території України для збереження миру та злагоди. Окрім цього важливим для Асамблеї також є і створення умов на території нашої країни для реалізації та розвитку культурних, духовних потреб всіх етносів. ЇЇ учасниками є понад 2 сотні організацій, вона захищає їх права та інтереси.

Представники Асамблеї Національностей в Україні провели семінар у Чернівцях

Цього року перший заступник голови Чернівецької облдержадміністрації Михайло Павлюк – 28 листопада в Чернівцях разом з Національною Асамблеєю України відкрив міжнародний семінар «Імплементації Європейських законодавств в царині захисту Національних меншин в Україні». «Захід важливий, традиційно в Чернівецькій області підтримують заходи такого роду, наша область толерантна – є 25 Національно-культурних товариств, більшість з них мають хороші умови, для них створені пільги», – розповідає Михайло Вікторович. Переконаний, що заходи такого типу дають можливість державним службовцям переймати досвід та практику толерантного ставлення до Національних меншин. На думку заступника голови: «Наша країна – це єдина Україна з позиції єднання громад, культур, людей, які мають різні політичні погляди, але не зважаючи на різницю традицій, культуру, мовні особливості, архітектуру в кожного з нас повинно бути толерантне ставлення до навколишніх».

Представники Асамблеї Національностей в Україні провели семінар у Чернівцях

Нагадаю, що Асамблея є дійсним членом ЄС Національних меншин «FUEN» (Німеччина). Ровшан Тагієв, голова Асамблеї Національностей в Україні розповідає: «Такі семінари проводять на території всієї України, не важливо Захід це – чи Схід. За підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні організація працює в дусі цінностей соціальної демократії. Тобто звертає увагу на сприйняття політичного оновлення соціальної демократії, залучає до участі громадськість у політичному житті, намагається єднати суспільство, толерантно сприймати нацменшини, встановлює справедливий соціальний та економічний порядок, посилює міжнародну співпрацю та європейську інтеграцію».

peredplata