Алгоритм реєстрації розрахунку коригування до податкової накладної, реєстрацію якої зупинено

Розрахунок коригування до податкової накладної, реєстрацію якої зупинено, може бути зареєстрований лише після реєстрації такої податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) та за умови, що з дати складання такого розрахунку коригування не минуло 365 днів.
Нагадаємо: згідно з пунктом 201.10 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН повинна здійснюватись з урахуванням граничних строків:
для податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, – до останнього дня включно календарного місяця, в якому вони складені;
для податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, – до 15 календарного дня включно календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені.
У разі зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН згідно з пунктом 201.16 ПКУ перебіг зазначеного строку переривається на період зупинення їх реєстрації та відновлюється з дня припинення процедури зупинення їх реєстрації згідно з підпунктом 201.16.4 ПКУ.
При цьому підпунктом «а» підпункту 201.16.4 ПКУ передбачено, що податкова накладна/розрахунок коригування, реєстрацію якої в ЄРПН було зупинено, реєструється у день прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. Датою реєстрації такої податкової накладної є дата її подання на реєстрацію.

peredplata