Олександр Фищук: Сильні громади є запорукою сильної держави

Сьогодні, 7 грудня, під час урочистої 8-ої сесії Чернівецької обласної ради VII скликання голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук привітав депутатів обласної, міських, районних, селищних та сільських рад, депутатів об\’єднаних територіальних громад та всіх службовців, які працюють в органах місцевого самоврядування з професійним святом.

Олександр Фищук: Сильні громади є запорукою сильної держави

«На органи місцевого самоврядування покладена сьогодні велика відповідальність та повноваження, адже депутати безпосередньо спілкуються з громадами та знають нагальні проблеми людей. Виконавча гілка влади передала 97 делегованих повноважень сільським та міським радам, тому від ефективності роботи місцевих органів самоврядування з кожним представником громади залежить авторитет крайової влади», – зазначив очільник обласної виконавчої влади.

За словами Олександра Фищука, на завершення 2017 року на Буковині буде створено 26 об\’єднаних територіальних громад, 10 з яких від початку бюджетного року отримають прямі міжбюджетні відносини з Києвом. «Як показує досвід, ОТГ, які мають більше 10 тис. населення – є спроможними, – зазначив посадовець. – На наступний рік у Державному бюджеті України закладено близько 2 млрд. грн. субвенції на розвиток інфраструктури у громадах, але всі ми усвідомлюємо, що ці кошти – лише інструмент для початку спільної праці над розвитком функціонування громади, необхідно мобілізувати всі надходження та платежі, щоб громади були самодостатніми, і влада наблизилась до людини».

Олександр Фищук висловив сподівання, що реформа децентралізації створить умови, щоб кожен громадянин був зацікавленим долучитися до вирішення проблем того чи іншого населеного пункту, кожен повинен знати, що його голос є вирішальним. Органи місцевого самоврядування повинні бути самодостатніми повноцінними та відповідальними. Сильні громади є запорукою сильної держави. І самовіддана праця депутатів є внеском у розвиток держави, яку хочуть бачити громадяни – правову, незалежну, заможну Україну.
Насамкінець, за багаторічну сумлінну працю в органах місцевого самоврядування, вагомий особистий внесок у розвиток територіальних громад Чернівецької області та з нагоди Дня місцевого самоврядування Олександр Фищук нагородив Почесною відзнакою обласної державної адміністрації «На славу Буковини» Новоселицького міського головуМарію Нікорич. Також посадовець відзначив Почесними грамотами обласної державної адміністрації сільських голів та голів ОТГ області.

peredplata