Чернівецька облрада звернулася до керівництва держави з вимогою мораторію на продаж сільгоспземель

Сьогодні на сесії Чернівецької облради депутати підтримали ініціативу депутата фракції «Батьківщина» Світлани Фочук і прийняли звернення до керівництва держави з закликом продовжити мораторій на продаж сільгоспземель. Як повідомляє прес-служба партії ВО «Батьківщина», пропозицію підтримали 45 депутатів з 52-х присутніх.

«1 січня 2018 року закінчується мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Фактично розпочнеться торгівля останнім і найціннішим ресурсом, що залишається поки що у власності нашого народу, – найродючішими у світі українськими чорноземами!», – йдеться у зверненні.

Президентові, головам Верховної Ради та Кабінету Міністрів України нагадали, що «жодні аргументи не можуть замаскувати справжніх намірів поборників «ринку землі» скупити за безцінь родючі чорноземи та перетворити селян на кріпаків».

Тож депутати вимагають у керівництва держави вжити всіх необхідних заходів для недопущення скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення; не допустити створення механізмів, що дозволятимуть торгувати землею сільськогосподарського призначення в обхід мораторію; продовжити на 10 років мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні, розробити практичні механізми стимулювання і розвитку фермерського господарства, малого і середнього бізнесу в аграрній сфері.

peredplata