У Чернівцях на одне момографічне обладнання стало більше

У Чернівцях на одне момографічне обладнання  стало більше

Що року в Україні збільшується кількість хворих на рак молочної залози. За підрахунками фахівців в нашій країні впродовж року діагностується близько 17 тис. хворих. На превеликий жаль ця хвороба губить життя майже половини жінок із числа захворілих.

Аби виявити хворобу на ранній стадії і у разі підтвердження діагнозу, як найшвидше почати лікуватись потрібне спеціальне обладнання. У Чернівецькій міській поліклініці №2 (по вул. Лесі Українки ) з`явилася сучасна момографічна система, яка надає можливість виявити та попередити цю патологію. У місті таких апаратів три, але з них – два у приватних клініках, ще один в онкодиспансері, але за словами медиків – він вже застарілий.

У Чернівцях на одне момографічне обладнання  стало більше

Єлізавета Мельник, завідувач рентгенологічним відділенням поліклініки №2, каже:« Обладнання підходить для будь- якої людини, будь-якого зросту та комплектації. Є люди, які приходять на милицях або ж приїжають на візках і саме таке новітнє обладнання підлаштовано під всі верстви населення. Однією з переваг апарату є те, що ми відразу бачимо дозу опромінення. Всі знімки зберігаються, для цього є архів.»

Також, онкологи рекомендують усім жінкам після 40 років обов’язково проходити момографічне обстеження. У цій поліклініці жінки матимуть змогу зробити обстеження маючи направлення від терапевта, сімейного лікаря або ж самостійно звернувшись в реєстратуру. Обстеження безкоштовне.

Наталія ДЕМЧУК

peredplata