На Хотинщині шахрай видурював в людей гроші, обіцяючи встановити металопластикові вікна

На Хотинщині шахрай видурював в людей гроші, обіцяючи встановити металопластикові вікнаМісцеві правоохоронці викрили зловмисника, скориставшись його ж оголошенням.

Чернівчанин обіцяв встановити металопластикові вікна понад 10-ку мешканцям Хотинського району, але після отримання завдатку від клієнтів, одразу зникав. Поліцейські зловмисника знайшли та розпочали кримінальне провадження.

Діяв шахрай за наступною схемою: в Хотині він розвісив у громадських місцях декілька оголошень про встановлення металопластикових конструкцій за помірну ціну, для зв’язку, залишив контактний телефон. Під час зустрічі із клієнтами молодик представлявся представником фірми та для того, аби розпочати роботи, бажаючі мали дати завдаток. Щоб клієнти нічого не запідозрили, він просив невелику суму – 600-650 гривень. За ці гроші, нібито мали приїхати працівники підприємства та зробити заміри. Після отримання коштів від громадян, буковинець не відповідав на дзвінки замовників.

Працівники Хотинського відділення поліції викрили зловмисника, скориставшись його ж оголошенням. Молодик думав, що прийшов на зустріч із черговим клієнтом та зрозумівши, що його викрили, зізнався правоохоронцям у скоєному. Поліцейські вилучили речові докази, які вказують на протиправні дії молодого чоловіка, серед яких, записник із телефонами ошуканих громадян.

Наразі правоохоронцям відомо про одинадцятьох потерпілих від шахрайських дій зловмисника. 27-річний чернівчанин раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Джерело: Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області

peredplata