У Чернівецьких поліклініках великі черги, щоб здати кров

КРИК ДУШІ

«Щоб здати аналіз крові потрібно прийти задовго до відкриття поліклініки аби зайняти чергу. Через велику кількість людей і лишень одного лаборанта багатьом хворим так і не вдається здати аналіз крові до 10 години, – крик душі пацієнтів поліклініки № 1. – Як бути, коли вистояв у черзі немало часу, а до кабінету так і не потрапив. Чому в поліклініці не дбають про пацієнтів і не шукають методів для вирішення проблеми?»

У Чернівецьких поліклініках великі черги, щоб здати кров

ПИСК ВЛАДИ

За інформацією ми звернулися до головного лікаря міської поліклініки №1 Володимира Багрія. За його словами, збільшити термін здачі аналізу крові неможливо, тому що матеріал, який беруть лаборанти, потрібно обробити під мікроскопом, а відтак визначать результат: лікарі якраз встигають це зробити до завершення робочого дня. І тому пацієнти повинні так розраховувати свій час, аби встигнути у цей відрізок. Тобто, люди повинні розуміти, що прийшовши хвилин за 20 до 10-ї години, вони навряд чи встигнуть потрапити до лаборанта. Та навіть якщо прийшли раніше, а черга вже велика, теж потрібно розуміти, що лаборанти не встигнуть всіх прийняти. Об’єктивної можливості збільшити кількість лаборантів у поліклініці наразі немає.

Олександр Грушко, головний лікар обласної комунальної установи «Лікарня швидкої медичної допомоги» (вул. Фастівська, 2) каже: «Наша лікарня працює цілодобово, немає регламенту часу на здачу аналізів. Тому якщо в поліклініці комусь потрібно зробити аналізи терміново, а лікар, котрий давав направлення, зателефонує до нас, як виняток, ми можемо прийняти цього пацієнта і зробити необхідний аналіз».
Наталія ДЕМЧУК

peredplata