Чернівецька область: впродовж вихідних днів сталося 14 пожеж, 1 людина загинула

Чернівецька область: впродовж вихідних днів сталося 14 пожеж, 1 людина загинула

31 грудня на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в селі Зелена Кельменецького району. За попередньою інформацією, до пожежі призвело необережне поводження з вогнем під час куріння власника житла. Чоловік палив у ліжку та, ймовірно, заснув, після чого сигарета випала з його рук і спричинила займання. Оскільки він проживав один, пожежу виявили сусіди вже вранці, помітивши охоплену полум’ям кімнату в будинку, та викликали рятувальників. На місце направили черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 10 смт Кельменців та місцеву пожежну охорону села Подвір’ївка. Під час ліквідації пожежі у будинку рятувальники виявили тіло 64-річного господаря. На жаль, чоловік був уже без ознак життя.

Чернівецька область: впродовж вихідних днів сталося 14 пожеж, 1 людина загинула

Того ж дня у місті Новоселиця горіла покинута літня кухня. Власники там давно не проживали, тому в будівлі облаштували собі прихисток особи без постійного місця проживання. Пожежа виникла внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі, у якій вони розвели вогонь, щоб зігрітися, а коли сталася пожежа – втекли з місця події. Дим з будівлі помітили сусіди та викликали рятувальників. Вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини № 11 з міста Новоселиця ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття, врятувавши будівлю від вогню. У результаті було знищено речі домашнього вжитку, меблі та піч.

1 січня у селі Рідківці Новоселицького району сталася пожежа у господарській будівлі. Швидкому поширенню полум’я сприяло те, що споруда була дерев’яною. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогнем уже було повністю охоплено будівлю. Рятувальники ліквідували пожежу, запобігши перекиданню полум’я на поруч розташовані житловий будинок та господарську будівлю, та врятувавши їх від вогню. У результаті пожежі знищено дерев’яну господарську будівлю, де виникло загорання. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Чернівецька область: впродовж вихідних днів сталося 14 пожеж, 1 людина загинула

Решта пожеж впродовж вихідних днів трапились у Кіцманському, Сторожинецькому, Герцаївському, Вижницькому районах і місті Чернівці

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області

peredplata