Буковинським платникам податку на додану вартість відшкодовано понад 54,5 млн. грн.

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомляють, що за вісім місяців нинішнього року бізнес-спільнота регіону задекларувала до відшкодування з бюджету понад 57,7 млн. грн. податку на додану вартість. Заявлена до відшкодування сума податку на додану вартість на 11,9 млн. грн. більше, аніж торік.

За цей же період зросла на понад 15млн.грн., у порівнянні з відповідним періодом минулого року, сума фактично повернутого з бюджету податку на додану вартість і перевищила 54,5 млн.грн. Із цих коштів 73,5 відсотки відшкодовано платникам на розрахункові рахунки, а решта в рахунок майбутніх платежів з ПДВ .

Впродовж січня – серпня 2015 року в автоматичному режимі відшкодування отримали 34 платники податку на додану вартість, що перебувають на податковому обліку у Територіальних органах ДФС Буковини. Тоді як торік таких платників налічувалося лише четверо.

Зміни підходів до адміністрування у 2015 році, серед яких запровадження електронних рахунків, сприяють спрощенню механізму бюджетного відшкодування. Сьогодні нереально формувати фіктивний кредит та отримувати неправомірне відшкодування ПДВ з бюджету, а це, у свою чергу, сприяє підвищенню рівня надходжень податку до бюджету. Система працює надійно – ми зібрали пропозиції від бізнесу і виправили всі прогалини, що були під час роботи в тестовому режимі системи електронного адміністрування ПДВ», – пояснює заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос.

peredplata