Буковинські рятувальники отримали від польських партнерів 2 автомобілі

4 січня у місті Сторожинець за участі очільників обласної та районної влади, Cторожинецької об’єднаної територіальної громади, керівництва Управління ДСНС України у Чернівецькій області та гостей із Польщі – представників міської ради та добровільних пожежних команд із гміни Жгув – відбулося урочисте вручення автомобілів вогнеборцям Сторожинецького району.

Захід став можливий завдяки багаторічній співпраці району із Републікою Польщею. «Вже понад 10 років ми співпрацюємо із сусідньою державою, завдяки чому за цей час вдалось покращити протипожежний захист населених пунктів нашого району, залучитися допомогою польських колег у вирішенні інших питань. Переконаний, що надалі наша співпраця тільки міцнітиме», – під час свого виступу звернувся до присутніх голова Сторожинецької районної державної адміністрації Ярослав Бартош. Так, впродовж попередніх років іноземні партнери неодноразово надавали допомогу місцевим вогнеборцям. Зокрема, у рамках співпраці рятувальники Сторожинеччини вже отримували пожежні автомобілі, котрі неодноразово залучалися до ліквідації різних надзвичайних подій і пожеж.

Сьогодні ж у приміщенні Сторожинецької районної державної адміністрації начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергій Михайлюк та керівники добровільних пожежних команд із гміни Жгув підписали угоду, в рамках якої місцевим рятувальникам польські колеги передали 2 автомобілі «Peugeot» і «Ford Transit». Відтепер їх використовуватимуть у своїй роботі вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини № 12 міста Сторожинець. Зокрема, автівки призначені для перевезення особового складу підрозділу. У випадках, де необхідна буде допомога багатьох рятувальників, бійці Служби порятунку зможуть швидко дістатися до місця пригоди та оперативно виконати свої завдання за призначенням. У майбутньому отримані автомобілі буде додатково оснащено спеціальними інструментами, які використовують рятувальники у своїй повсякденній роботі.
Також під час заходу начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергій Михайлюк зазначив, що така міжнародна співпраця є дуже важливою для Управління, адже завдяки роботі з іноземними партнерами вдалось покращити матеріально-технічну базу пожежно-рятувальних підрозділів не тільки в Сторожинецькому, а й в інших районах області. Про це інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata