Вітаючи з Новим роком, чернівчанка видурила у свого знайомого телефон

Коли чоловік зрозумів, що залишився без мобільного, шахрайка вже встигла здати його до ломбарду. Працівники поліції закликають громадян бути обачними, берегти власне майно та обережніше ставитися до малознайомих людей, котрі знаходяться поруч.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
Під час проведення профілактичних заходів дільничні офіцери Чернівецького відділу поліції встановили факт шахрайства, скоєного 1 січня поточного року. Поліцейські з’ясували, що 28-річна жителька Чернівців прийшла до знайомого привітати його з Новим роком. Під час спільного застілля жінка попросила у господаря помешкання мобільний телефон. Вийшовши з квартири буцімто подзвонити, зловмисниця так і не повернулася, прихопивши із собою чужий гаджет.

Відомості за даним фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Спілкуючись з працівниками поліції, жінка пояснила, що забрала телефон, бо хотіла заробити. Незаконно привласнений мобільний шахрайка здала до одного з ломбардів.

Поліцейські нагадують: надмірна безпечність працює на руку злочинцям. Щоб не стати жертвою шахрая:

ставтеся прискіпливіше до свого оточення;
не залишайте незнайомих і малознайомих людей наодинці у власній оселі;
не зберігайте цінні речі на видному місці;
не довіряйте своє майно малознайомим особам.

Пам’ятайте: у більшості випадків можна було б уникнути матеріальних втрат, якби громадяни були більш обережними.

peredplata