Браконьєр реалізував на \”Калинці\” вирезуба

Браконьєр реалізував на "Калинці" вирезуба Чернівецький рибоохоронний патруль зупинив незаконний збут червонокнижного вирезуба та вилов стерляді.
З 02 по 05 січня 2018 року Чернівецький рибоохоронний патруль зафіксував незаконний продаж вирезуба причорноморського та вилов стерляді прісноводної, що занесені до Червоної книги України. Так, 04 січня 2018 року патрульні затримали порушника, який реалізовував червонокнижного вирезуба причорноморського. Інцидент стався на Калинівському ринку, що у Чернівцях. На браконьєра складено адмінпротокол за ст.88-1 КУпАП. Двома днями раніше, у Дністровському водосховищі патрульні виявили безгосподарські сітки в яких знаходились 2 особини стерляді прісноводної. Загальна вага рибин становила 1 кг. Водні біоресурси були випущені у водойму.
За цей період патрульні здійснили 12 рибоохоронних заходів в результаті яких викрили 10 порушень правил рибальства. З виявлених порушень зафіксовано: 3 – за ч.4 ст.85 КУпАП та 5 – за ч.3 ст.85 КУпАП. В рамках проведеної роботи працівниками відомства було вилучено 17 заборонених знарядь лову.
«Ще раз наголошуємо та застерігаємо рибалок бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства, а також наказів Управління щодо заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах та заборони на вилов річкових раків», – заявила керівник Чернівецького рибоохоронного патруля Вікторія Устименко.
Повідомляємо, штраф за 1 виловлену особину стерляді прісноводної становить 48 тис грн., за 1 особину вирезуба причорноморського – 10 тис грн (відповідно до Постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)».
Чернівецький рибоохоронний патруль закликає громадян, якщо ви помітили імовірне порушення природоохоронного законодавства, прохання терміново повідомляти на «гарячу» лінію рибоохоронного патруля: (0372) 52-00-27 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

peredplata