ФІНАНСОВИЙ РЕЗУЛЬТАТ ОФІЦІЙНО ПРАЦЮЮЧИХ БУКОВИНЦІВ – 1,8 МЛРД. ГРН. ПОДАТКУ НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ В КАЗНУ

Такі дані повідомляють у Головному управлінні ДФС Буковини та наголошують позитивна тенденція росту бюджетних надходжень ґрунтується на системному надходженні такої бюджетоутворюючої складової, як податок на доходи фізичних осіб. В цілому, вказана сума податку на доходи фізичних осіб, яка надійшла до зведеного бюджету впродовж 2017 року перевищила показник 2016 року на 594,2 млн. грн.

Зокрема, до державного бюджету роботодавці регіону сплатили понад 477,8 млн.грн. ПДФО, а до місцевих скарбниць – 1,3 млрд. грн. податку. Також, податкові агенти перерахували до казни23,1 млн.грн. з відсотків за депозитами вкладників банків та фінустанов області.

У відомстві наголошують, що Законом України від 07.12.2017р. №2246-VIII «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 січня 2018 року встановлено місячну мінімальну заробітну плату у розмірі – 3723 гривень, а погодинну – 22,41 гривні.

Та звертаються до роботодавців краю, чітко дотримуватись законодавчої норми щодо нарахування офіційної зарплати найманим працівникам. Підкреслюючи, що розмір заробітної плати працівника не може бути менше встановленого рівня з відповідним відрахуванням податку на доходи фізичних осіб до бюджету.

peredplata