З приходом Нового року проїзд у маршутках у межах Чернівецької області подорожчав

З приходом Нового року проїзд у маршутках у межах Чернівецької області подорожчав

З приходом Нового року \”приходить\” і нові тарифи, проте на жаль вони ростуть вгору. Цього разу вони стосуються проїзду у громадському транспорті. Ще в кінці 2017 року перевізники не раз обмовились, про те, що з початку року плата за проїзд зросте. Але на скільки і скільки коштуватиме проїзд? Інтригу перевізники тримали до останнього, вартість проїзду за новими розцінками стало відомо за декілька днів до збільшення оплати, про це можна було дізнатися з оголошення у маршутках . Востаннє плату за користування мартутним засобом піднімали минулого року, відтоді минув рік і знову нові тарифи. Перевізники мотивують ріст цін подорожчанням паливно-мастильних матеріалів і збільшення мінімальної зарплатні.

У Чернівецькій облдержадміністрації факт підняття цін на проїзд підтвердили, але пояснили, нічого з цим зробити не можуть, адже державні адміністрації позбавлені повноважень щодо регулювання тарифів у галузі автомобільного транспорту. Перевізники, які працюють на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування встановлюють ціну на проїзд згідно власних розрахунків без погодження з замовником перевезень.

Оплата за проїзд збільшилася на Герцаївщині, її перевізники підняли ще на Різдво 9 січня. А від учора дорожче за проїзд платять і в Кіцманському напрямку. Зокрема, вартість проїзду у Заставну тепер коштує 24 гривні, до Кіцманя – 16.61, дорога в Мамаївці вартує 6 гривень.

Не зросли тарифи у Хотинському районі. Там до подорожчання лише готуються. Кажуть, спочатку повідомлять нові розцінки у районній газеті і лише тоді введуть нові тарифи.

peredplata